Nya projekt

Vi har massor av idéer om vad vill göra och ändra på. Sedan tillkommer allt som måste fixas hur tråkigt det än är. Det har varit lite stressigt ibland och inte alls så avkopplande som vi först hade väntat oss när man är stugägare. Nu har vi iallafall gjort som en av mina TV-favoriter "arga snickaren" tycker att man ska göra. Vi har gjort en lista: Så i sommar ska vi måla fönster och bygga trädkoja. Det är det enda som ska göras och det känns jätteskönt. Med tanke på hur våren har varit med kyla och tråkigt väder så har vi inte kommit så långt som vi hade planerat och då känns det extra bra att listan inte är så lång.
Blir det det dåligt väder i sommar (något som jag räknar med iallafall någon vecka) så ska vi börja fixa lite inomhus och då börjar vi med barnens rum. Garderoben ska rivas ut och ersättas med en ny, sen ska vi tapetsera eller måla väggarna, plus att all snickerier ska bli vita.

Kristihimmelfärdshelgen kom vi iallafall igång med kojbygget. Vi har haft svårt att hitta ett lämpligt träd att ha vår koja i så tillslut bestämde vi oss föra att bygga en fristående koja istället. Under helgen hann vi gjuta plintarna, så nu är vi igång!!



Jag mätte väldigt noga var kojan skulle vara :-)



Barnen har fått egna verktyg som de ska använda till kojbygget.


Vinter i stugan

Denna vinter har det varit mycket snö och väldigt kallt.
När vi köpte stugan tänkte vi att vi skulle kunna vara där även på vintern. Det är ju mysigt med all snö, men kostnaden för att värma upp stugan till en behaglig temperatur är väldigt hög. Vi funderar på att sätta in en luftvärmepump för att kunna hålla lite högre temperatur inne året om.

Innan all snön hade smält bort åkte vi iallafall förbi en sväng föra att kolla så att allt var bra och då passade jag på att ta lite foton.



Eva och Håkan som är våra grannar i Åsljunga berättade att det har varit över en halv meter snö hela vintern.


RSS 2.0