Boktips




















Jag älskar att läsa böcker. Tyvärr har jag inte hunnit läsa så mycket den här terminen eftersom jag studerar på halvtid samtidigt som jag jobbar.
Ett boktips som jag vill dela med mig är en bok som jag läste förra sommaren. Den heter Potensgivarna och är skriven av Karin Brunk Holmqvist .

Den handlar om två systrar som bor i ett gammalt hus i Borrby. Huset de bor i är så omodernt så de saknar toalett inne. En dag bestämmer de sig för att de ska skaffa vattenklosett. För att finansiera den utgiften startar de en postorderfirma där de börja sälja potensmedel. Det är en rolig bok med mycket värme. Extra roligt är att den utspelar sig i Skåne och att man känner igen sig i beskrivningarna av omgivningarna.

Karin Brunk Holmqvist har skrivit flera böcker. Jag var och köpte en som heter Rapsbaggarna idag, och jag ser verkligen fram emot att läsa den. Omdömmet om denna bok kommer om några dagar när jag har läst ut den.

Fixarhelg



Fast än det var kristihimmelsfärdsdag och långhelg, hann vi bara åka till stugan över lördag-söndag. Vädret var inte det bästa så på vägen upp passade vi på att besöka lite varuhus och handla dammsugare, brädor m.m.



En av de första sakerna som vi köpte till barnen för att ha i stugan var en gunga. Man kan ju tro att det skulle finnas något träd att sätta upp en gunga i eftersom vi har en hel liten skog på tomten, men inte ett ända träd har någon gren som sticker ut. Nu är planen att vi ska sätta upp en bräda mellan två träd för att sedan hänga gungan på den. Vi får se hur det går.



Det blev ingen målning denna helg heller. Däremot började Micke röja utan för vedbon. De som har haft stugan innan oss har använt den delen av tomten som avsjälpningsplats och det ser ju inte så kul ut.
Han passade också på att hugga lite ved, det går åt en del eftersom vi eldar mycket på kvällarna i den öppna spisen.

Målning 1




En del renovering är nödvändigt för att stugan ska bli i bra skick. Vi har tänkt att måla utsidan först, för att sedan fortsätta med fönster. Vi har även planer på att bygga en friggebod som våra gäster kan sova i och om vi hinner (förmodligen inte) så är vi sugna på att bygga ut vår "balkong" på baksidan så att vi kan få plats med ett större bord. I nuläget har vi kört med högtryckstvätt och sedan oljat in trät så att det ska hålla under sommaren.

Det är många projekt, men det bästa är att när man inte orkar mer kan man bara hoppa in i bilen och åka hem igen, så slipper man se det man påbörjat tills nästa gång man har tid.


Valborg



Denna helg skulle vi fira våran första valborgsmässoafton i stugan. Vädret var toppen och så även humöret. Tyvärr var det eldningsförbud, så det blev ingen eld, men tur var väl det. Min bror och hans fru som skulle komma upp och fira med oss gick vilse i Söderskogen och kom ganska sent fram. När de väl var framme var de utsvultna och vi firade med varsin maffig pizza istället. Det gick också bra.



 
maj bjöd på underbart väder. Istället för att ge oss ut och demonstrera gick vi ner till sjön. Badbryggan var på plats så det var bara att hoppa i.

Vi vuxna var inte speciellt modiga, men barnen plaskade runt en lång stund. Jag väntar gärna några månader, badkruka som jag är.

Hela helgen bjöd på jättefint väder. Tanken var att stugan skulle målas och vi bar amitiöst ut färgen från källaren för att sedan bära ner den igen innan vi åkte hem på söndagen.
Jag tror att det bästa är att lämna barnen och åka upp och måla själva, det blir kanske mer gjort då. Nu ska jag inte skylla på barnen att det inte blev målat. Solen, en kall öl och hängmattan bidrog nog också till att det inte blev så mycket gjort.


RSS 2.0