Direkt från stugan!

Jag och barnen åkte upp i torsdags och började med att åka till Bälingesjön för att bada. En fin sjö med bra badplats och en liten camping där det finns kiosk med div. förnödenheter.
Tyvärr blev vi "bestulna" på en av våra spannar, så det blev en lite tråkig avslutning. Hemma i stugan avslutade vi kvällen med lite TV och majskolvar till kvällsmat.
Denna gång dök inte Micke upp sent på kvällen som förra gången när vi skulle sova själv, men det var inga problem, mörkrädslan höll sig borta!


Andra aktiviteter


Även denna gång hittade vi kantareller. Både på tomten och vid min mamma och pappas stuga som vi besökte när vi var på Briomuséet. Emma och Mickes mamma, som också var med på resan, bjöd på underbart goda kantarellmackor som vi njöt av på altanen.


Även om vädret var ganska nyckfullt med många små skurar, så hann Micke ändå komma igång med målningen av stugan. Han fick gjort hela framsidan och det blev jättefint. När allt är klart ska vi även måla fönster och husgrunden. Fönstrena ska bli gröna med vitt runt om och grunden blir ljusgrå. Det blir mycket jobb, men fint blir det.

Jag hann även åka in till  Örkelljunga denna helg och besöka en loppisbutik som finns där. Det var ett jättegammalt hus, hur stort som helst fullt med gamla prylar. När jag väl hade hittat längst in i butiken via diversa trappor och gångar, hittade jag knappt ut igen. Jag hittade iallafall lite saker där. Två trädgårdsstolar till vår uteplats, en oljelampa och ett fat rostfritt.

Nästa gång vi åker upp är det loppis i Åsljunga, då hoppas jag att jag kommer att hitta många fina saker.


Roliga barnaktiviteter!

Det har gått ett tag sedan jag var i stugan under en längre period, ända sedan midsommar faktiskt. Så under min första semesterresa åkte vi och stannade fem dagar.
Vi hann med en del under dessa dagar fastän vädret var lite opålitligt.


Första utflyken vi gjorde var till Brio Leksaksmuseum i Osby. Det var ganska okej, men lite litet tyckte vi vuxna. Barnen hade roligt och hittade många olika saker att leka med.
Roligast var nog tomtelandet som låg i källaren. Där kunde man titta in i olika rum där tomtarna tillverkar Brioleksaker, så nu har även tomten blivit uppköpt.

Detta är nog inget som jag skulle rekomendera att köra till om man inte har vägarna förbi,  men det var inte så långt för oss att köra och barnen tyckte att det var okej.



Nästa utflykt vi gjorde var betydligt mer populär, både vi vuxna och barnen tycker att High Capparal är toppen! Vi har varit där en gång tidigare när Filip var jätteliten. Det kostar en del att gå in, men vi tycker att det är värt pengarna.
Filip, som annars är en väldigt pratglad kille, sa inte ett ljud på två timmar. Han fick en cowboyhatt och en pistol med hölster, sen gick han bara runt och njöt av atmosfären.
Emma tyckte också att det var toppen, hon förberedde sig redan på morgonen med att låta mig göra flätor på henne i äkta cowgirlstil.



Om man ska åka ångloket som går genom området, ska man nog fundera en gång extra om man har lättskrämda barn. Filip, som annars är en rätt så tuff kille, blev rejält skrämd när rånarna kom ombord på tåget.





RSS 2.0