Boktips 3













Ibland är det bra när det regnar lite. Då får man ju möjlighet att läsa böcker.
Denna gång har jag läst Sjöjungfrun av Camilla Läckberg. Den handlar om en man som försvinner i Fällbacka. När polisen börjar arbeta med fallet visar det sig att flera av hans vänner har fått hotbrev och man börjar ana ett samband.

Jag har läst alla hennes böcker och den här är en av de bästa. Den är spännande från början till slut. Nutid vävs ihop med dåtid, och även om jag kunde ana vem som var mördaren, var det ändå spännande och historien fick nya vändningar hela tiden. Att den dessutom slutade med en "cliffhanger" gjorde att jag inte kan vänta tills nästa bok kommer ut.

Midsommardagen



På midsommardagen fick vi besök av kusinen Sigge och hans mamma och pappa. Vi hade lite bättre tur med vädret och på söndagen kunde vi till och med gå ner till sjön för att bada. När de hade åkt hem började vi packa ihop efter en riktigt skön helg i stugan.


Midsommarafton



Midsommarafton började med fint väder, men sedan avlöste skurarna varandra. Det skulle vara midsommardans nere vid fotbollsplanen, men när vi hade suttit och fikat under en tältduk i hällande ösregn en stund gav vi upp. Hemma väntade sill och nubbe och det smakade bra trots regnet.

En fin krans blev det iallfall, och med Christer Sjögren special på radion blev det lite stämning iallafall. (Efter ungefär 10 minuter Christer Sjögren bytte Fillip kanal till något mer modernt.)

Midsommarhelgen



Vi tänkte fira vår första midsommar i stugan och eftersom jag och barnen var lediga hela veckan, bestämde vi oss för att åka upp i förväg. Eftersom Micke skulle komma upp efter jobbet dagen efter tog vi tåg och buss till stugan. Det gick väldigt bra. Resan tog två timmar med ett byte och väntan mellan bytena var ca 15 minuter.
Det ingick också i vårt lilla äventyr att vi skulle sova själva i stugan en natt, men när klockan började närma sig läggdags ringde Micke och berättade att han var på väg upp. Lite snopna kännde vi oss, men det var jätteskönt med lite sällskap.



Barnen har mer och mer börjat vänja sig vid att vara i stugan. Hemma finns det ju massor att göra och massor av kompisar. Här är de utelämnade åt varandra som sällskap och när de inte bråkar och tetas leker de faktiskt riktigt bra.

Boktips 2



Nu har jag läst färdigt ännu en bok av Karin Brunk Holmqvist. Den heter Rapsbaggarna och utspelar sig också på Österlen, närmare bestämt i Onslunda. Huvudpersonerna är två bröder som bor tillsammans i ett gammalt hus nära sitt föräldrahem. När föräldrahemmet är till salu och dessutom ska göras om till behandlingshem för kvinnor med alkoholproblem, blir bröderna nyfikna. De börjar ta kvällsturer ute på rapsfältet utanför sitt hus och går där och kollar in den nya verksamheten. Efter att bröderna har uttalat sig om rapsfältet i i TV och det blir ett missförstånd, börjar är cirkusen igång.

Jag tycker inte att den här boken är lika bra som Potensgivarna, men den är ändå en mysig bok som jag kan rekomendera att läsa en dag i hängmattan.

Boken jag läser nu heter Sjöjungfrun av Camilla Läckberg. Jag hoppas att den kommer att bli lika spännande som hennes andra böcker.

RSS 2.0