Hemma i stan

Även vår lilla trädgård i stan behöver skötsel ibland. Vi har bott i vårt radhus i 5 år och bara pratat och pratat om vad vi skulle kunna göra med rabatten vid uteplatsen.
Rabatten har varit ganska fin under somrarna med massor av blommor, men nu börjar växterna bli för stora och vi vill dessutom ha lite insynsskyddat.







Efter att ha fått lite inspiration på min svägerskas blogg, fick jag ett ryck förra helgen och åkte till Lödde plantskola och köpte bambu.
De har varit med i programmet Söderläge på SVT, så jag tänkte att deras placering av bambu nog är väl genomtänkt, så jag snodde idén rakt av.
Efter mycket jobb och slit blev det till slut riktigt bra.

Att vi inte har blivit klara med detta tidigare!
 


Tallstugan oktober 2008




Efter att ha tvekat kring att köpa hus under en längre tid, kom vi fram till att det kanske är bättre att satsa på en stuga. Då kan vi ju bo i stan (inbitna stadsbor som vi är) och ändå ha ett litet hus på samma gång. Bra kompromiss tyckte vi.

Vi hade ganska höga krav på vad som skulle ingå när man har sommarstuga.
Det skulle finnas en badsjö i närheten, tomten skulle vara lättskött, det skulle finnas ett eget rum till barnen, vi ville ha öppen spis och så skulle den helst inte kosta så mycket. En helt omöjlig kombination trodde vi.

Vi letade på hemnet under ca två veckors tid i slutet av förra sommaren och hittade denna underbara lilla stuga. Det tog mindre än en vecka från att vi varit på visning tills att vi var stugägare!

Stugan ligger i Åsljunga och det tar ca 15 minuter att gå till badplatsen i Åsljungasjön. Som bonus finns det både en närbutik och pizzeria i byn, så vi är inte helt utelämnade.

Nu har vi hunnit instalera oss lite och även kommit på hur mycket det är att göra med stugan, som vi inte kanske tänkte på från första början, men fortfarande känns det som om vi har gjort helt rätt och ser verkligen fram emot en härlig sommar med mycket sol och bad.

Äntligen vår!



Äntligen har våren kommit till Skåne!

Vi firade påsk i stugan med underbart vårväder. Rabatterna blev iordninggjorda och även altanen fick sig ett lyft.

Första helgen vi var stugan i oktober förra året, hade vi inte så mycket möbler. Min man och ett av våra barn sov på en uppblåsbar madrass som det var hål i, så de fick gå upp och pumpa flera gånger under natten. Jag och min son fick sova på en muggig säng.

Nu har vi fixat en bäddsoffa och en våningssäng, så äntligen börjar det bli iordning inne i stugan.



Vi hade även våra första gäster i stugan denna helg. Min mamma och pappa med sin hund Frode kom och hälsade på. Frode passade på att ta ett dopp i sjön, medan vi andra nöjde oss att titta på. Efter en promenad grillade vi lax och hade en underbar dag i solen.
Nu börjar vi verkligen komma till rätta i stugan och det börjar kännas som hemma.

Barnen har också börjat komma till ro i stugan.
Min son Filip som vägrade gå ut förra helgen vi var i stugan, var riktigt aktiv med nya inköpta uteleksaker.

På annandag påsk bestämde barnen sig för att de skulle studera insekter. De satt på en filt ute och läste i en bok som min dotter Emma har fått om insekter, när det landade en insekt på Filips tröja. Bra tillfälle att studera kan man tycka, men båda barnen blev hysteriska och sprang in, de kom inte ut på en timme. De kommer nog att få en hel del att vänja sig vid nu till sommaren.


Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag att skriva lite mig och min familj som nya stugägare. Jag kommer även att skriva om vårt liv i stan där vi bor.

RSS 2.0